Tips og råd

SMARTE TIPS TIL DEG SOM SKAL VELGE POSTKASSE/POSTKASSESTATIV

Se også praktisk informasjon i vår spørsmål-og-svar side

 1. Vær miljøbevisst når du velger postkasse. Postkassene hos oss er lakkert med miljøvennlig pulverlakk med høy finish. De beholder derfor sitt flotte utseende i flere tiår, og du unngår bruk-og-kast. Det er godt for miljøet.
 2. Start med å ta mål av plassen som finnes til postkassen eller stativet, og sammenlign med målene til produktene du har lyst på. Slik kan du sikre deg at du får plass til postkassen eller stativet. Målene er oppgitt i informasjonen ved hvert produkt. Ved å gjøre dette unngår du feilbestilling og retur, da sparer miljøet for unødig transportbelastning – og du sparer tid.
 3. Tenk gjerne litt over hva du har lyst til å kunne motta i postkassen; handler du på nett og får småpakker, får du tykke aviser, samler det seg opp post i ferien, eller har du bare behov for en enkel postkasse uten lås? Det er avgjørende for om du blir fornøyd med valget ditt.
 4. Handler du på nett og får ofte småpakker, anbefaler vi at du ser på store postkasser. Pakkeluken har en funksjon som ligner innkastet i innsamlings kasser for klær. Pakker og brev ligger trygt ute av syne nede i kassen. Har du en stor pakkepostkasse, har du mulighet til å motta sendingen raskere enn om du henter den på et utleveringssted. Store postkasser gjør seg like fint på rad og rekke som mindre postkasser på et stativ – ikke vær redd for å prøve noe nytt!
 5. Låste brevpostkasser sørger for at man har kontroll over brevposten, mens pakker hentes ved utleveringssted. Her kan du vurdere hva som passer deg best i hverdagen, og hvordan du velger å få varene dine levert. Får du pakker bare noen ganger i måneden, kan en brevpostkasse med lås dekke det daglige behovet. Du slipper å lure på om noen har tyv-tittet på posten din, og du hindrer identitets misbrukere i å komme til din private post.
 6. Postkasser uten lås gir ingen sikkerhet, men en kan derimot motta småpakker i den. Hvis du ikke er bekymret for at andre har tilgang til post du mottar i det daglige, kan du for eksempel kjøpe Villa Formfin uten lås, eller Grimstad. Villa Formfin uten lås kan du sette en hengelås på når du venter på noe viktig. Da er du sikret når for eksempel bankkortet ditt kommer.
 7. Systempostkassen Trygg anbefales av Posten der en skal samle et større antall postkasser. Denne kassen er en slags hybrid: den er en låst brev/pakkepostkasse laget i en kompakt størrelse. Her er all post trygt innelåst– men den kan likevel motta småpakker levert av Posten. Pakker fra andre leverandører hentes/leveres til døren.
 8. Prat litt med naboen – det kan være flere av dine naboer som kan tenke seg å oppgradere sin postkasse, og inntrykket blir ofte hevet flere hakk ved at en setter opp like postkasser.
 9. Det er lurt å tenke smart om vedlikehold – dersom du ikke vil bruke tid på å vedlikeholde stativet, eller bytte ut postkassen etter kort tid, er galvanisert stål med pulverlakk et førstevalg. Stansefabrikken bruker kun miljøvennlig pulverlakk med høy finish, og postkassene er 100% gjenvinnbare… når den tid kommer. Vi kan vise til postkasser med en levetid på mange tiår.
 10. Tenk plassering. Plasser stativet i le for vær og vind om mulig. Regn kan blåse inn gjennom de fleste sprekker – dette gjelder naturlig nok også nødvendige sprekker/åpninger som finnes i postkasser.
 11. Kjøper du postkasse med lås – sørg for å smøre låsen et par ganger i året. Låsene får ikke varme fra garasje eller husvegg, og trenger litt kjærlig pleie innimellom. Smør låsen ved montering når postkassen er ny, og sett av et par minutter vår og høst, og smør med en god låseolje fra din lokale låsesmed. Smør gjerne andre låser du har samtidig, det har de bare godt av.

KONTAKT OSS