Tips og råd

Her er noen gode råd til deg som skal kjøpe utendørs postkasse:

Vær miljøbevisst når du velger postkasse. Postkassene du finner her, er lakkert med miljøvennlig pulverlakk med høy finish. De beholder derfor sitt flotte utseende i mange år, og du unngår bruk-og-kast. Det er godt for miljøet.

Start med å ta mål av plassen som finnes til postkassen eller stativet, og sammenlign med målene til produktene du har lyst på. Slik kan du sikre deg at du får plass til postkassen eller stativet. Målene er oppgitt i informasjonen ved hvert produkt.

Har du tatt ansvar for å  koordinere samling av postkasser til felles stativ i gaten din? Da kan du printe ut Hjelpeskjema ved samling av postkasser på felles stativ og få god oversikt.

Tenk gjerne litt over hva du har lyst til å kunne motta i postkassen; handler du på nett og får småpakker, får du tykke aviser, samler det seg opp post i ferien, eller har du bare behov for en enkel postkasse uten lås?

Handler du på nett og får ofte småpakker, anbefaler vi at du ser på våre store postkasser. Pakkeluken har en funksjon som ligner innkastet i innsamlings kasser for klær. Pakker og brev ligger trygt ute av syne nede i kassen. Har du en stor pakkepostkasse, har du mulighet til å motta sendingen raskere enn om du henter den på et utleveringssted. Store postkasser gjør seg like fint på rad og rekke som mindre postkasser på et stativ.

Avlåste brevpostkasser sørger for at man har kontroll over brevposten, mens pakker hentes ved utleveringssted. Her kan du vurdere hva som passer deg best i hverdagen. Får du pakker bare noen ganger i måneden, kan en brevpostkasse med lås dekke det daglige behovet. Du slipper å lure på om noen har tyv-tittet på posten din, og du hindrer identitets misbrukere i å komme til din private post.

Postkasser uten lås gir ingen sikkerhet, men en kan derimot motta småpakker i den. Hvis du ikke er bekymret for at andre har tilgang til post du mottar i det daglige, kan du for eksempel kjøpe Villa Formfin uten lås. Denne postkassen kan du sette en hengelås på når du venter på noe viktig. Da er du sikret når for eksempel bankkortet ditt kommer.

Blanding på stativ kan gi et unikt inntrykk og praktiske muligheter. Med vår stativelgeren kan du plukke stativ og forskjellige postkasser fra sortimentet. Villa Formfin-serien gir mulighet til å beholde et likt utseende, med postkasser med og uten lås. Vil dere ha et lekent uttryk, hva med Allux Grundform i forskjellige farger? Alle postkassene i vårt sortiment med bredde inntil  35cm passer til  stativet. Velges postkasser større enn dette, feks. Formfin XL –  benytt stativ som er én kasse-bredde større enn antallet dere skal montere, så blir det nok plass.

Systempostkassen Trygg anbefales spesielt varmt av Posten, der en skal samle postkasser. Denne kassen er en slags hybrid: den er en  låst brev/pakkepostkasse laget i en kompakt størrelse. Her er all post trygt innelåst i et system av kompakt størrelse – men den kan likevel motta småpakker levert av Posten.

Trygg lar postbudet åpne en stor luke inn til alle postkasserommene.  Denne store luken er det kun postbudet som kan åpne. Hver husstand har en egen lås til sitt postkasserom.

Systempostkasser har vært i bruk i mange tiår innendørs. Har du vært i en boligblokk i Oslo eller andre byer, har du nok sett eller brukt vår innendørs systempostkasse Robust, da vi er Norges største leverandør av systempostkasser. Trygg er utgaven vi har laget for utendørs bruk.  Les mer om Trygg.

Vi har postkasser for alle behov – ta en titt i vårt store utvalg , og se flere bilder i vår inspirasjonsside.