Tips og råd

Her er noen gode råd til deg som skal kjøpe postkasse:

Vær miljøbevisst når du velger postkasse. Postkassene du finner her, er lakkert med miljøvennlig pulverlakk med høy finish. De beholder derfor sitt flotte utseende i mange år, og du unngår bruk-og-kast. Det er godt for miljøet.

Start med å ta mål av plassen som finnes til postkassen eller stativet, og sammenlign med målene til produktene du har lyst på. Slik kan du sikre deg at du får plass til postkassen eller stativet. Alle mål er oppgitt i informasjonen ved hver produkt.

Tenk gjerne litt over hva du har lyst til å kunne motta i postkassen; handler du på nett og får småpakker, får du tykke aviser, samler det seg opp post i ferien, eller har du bare behov for en enkel postkasse uten lås?

Handler du på nett og får ofte småpakker, anbefaler vi at du ser på våre store postkasser. Pakkeluken har en funksjon som ligner innkastet i innsamlings kasser for klær. Pakker og brev ligger trygt ute av syne nede i kassen. Har du en stor pakkepostkasse, har du mulighet til å motta sendingen raskere enn om du henter den på et utleveringssted. Store postkasser gjør seg like fint på rad og rekke som mindre postkasser på et stativ.

Brevpostkasser med lås sørger for at man har kontroll over brevposten, mens pakker hentes ved utleveringssted. Her kan du vurdere hva som passer deg best i hverdagen. Får du pakker bare noen ganger i måneden, kan en brevpostkasse med lås dekke det daglige behovet. Du slipper å lure på om noen har tyv-tittet på posten din, og du hindrer ID tyven i å komme til din private post.

Postkasser uten lås gir ingen sikkerhet, men en kan derimot motta småpakker i den. Hvis du ikke er bekymret for at andre har tilgang til post du mottar i det daglige, kan du kjøpe Villa Formfin uten lås. Denne postkassen kan du sette en hengelås på når du venter på noe viktig. Da er du sikret når for eksempel bankkortet ditt kommer.

Likevel er det kjekt å være oppmerksom på at det er ikke bare din post en identitets misbruker er ute etter. Personen følger gjerne med på postkassen over tid og kan fjerne dokumenter som kommer i forbindelse med kjøp, lån og investeringer gjort i ditt navn. Det kan derfor ta lang tid før slike forbrytelser oppdages.

Ja takk begge deler? Mange skal sette opp postkasse sammen med andre huseiere, og det blir flere behov å tenke på.  Systemkassen Trygg er et utmerket kompromiss der en skal samle postkasser, og huseierne har forskjellige ønsker. Denne kassen er en slags hybrid: den er en  låst brev/pakkepostkasse laget i en kompakt størrelse.

Trygg lar postbudet åpne en stor luke inn til alle postkasserommene.  Denne store luken er det kun postbudet som kan åpne. Hver husstand har en egen lås til sitt postkasserom.

Systempostkasser har vært i bruk i mange tiår innendørs, og har du vært i en boligblokk i Oslo eller andre byer, har du nok sett eller brukt en slik postkasse tidligere. Trygg er utgaven som er laget for utendørs bruk. Les mer om Trygg.

Vi har postkasser for alle behov – ta en titt i vårt store utvalg